-Muntervitenskapelige analyser av Andeby-universet.

mandag 16. januar 2012

Hakkespettboken - noe for EXPHIL studenter?

En av G.U.F.F.E.N.s medarbeidere baler nå med filosofiens grunnleggende spørsmål. I dagens forelesning ble Platons dialog "Menon" forelest. Den platonske samtalen mellom Sokrates og Menon skulle føre dem nærmere svaret på grunnleggende filosofiske spørsmål som "hva er dygd"? "Kan dygd læres"? "Finnes det lærere i dygd, og hvis ikke; kan da dygd læres"?
Sokrates´ måte å svare på spørsmål er å stille motspørsmål, som på et tidspunkt nær driver den stakkars Menon fra vettet. Sokrates ser ut til å elske spørsmål av typen "hva er".
Platons dialoger gir eksempler på hvordan filosofi oppstår. Greit nok det, men jeg kan ikke fri meg for å tenke på at alle disse problemstillingene som Sokrates og Menon strir med, og ja, hele EXPHIL - faget kunne vært lagt på mørkeloftet, hvis vi hadde hatt tilgang på hakkespettboken. Som man vet, gir den svar på alle spørsmål; se bare her:


(N.B.: Da G.U.F.F.E.N.s medlemmer er meget opptatt for tiden med jobb og studier, henter vi her noen eksempler på hakkespettbokens fortreffelighet fra donald.no, i steden for å lete oss fram til dem selv....)
  • "Overnaturlige fenomener:
    Tryllemidler og overnaturlige fenomener er nøye beskrevet. Det finnes et eget kapittel på s. 67 som heter: Svartekunster, alkymi, hekseri og trolldom?. Her kan du for eksempel lese at heksebrygg i ansiktet vaskes av med såpe og vann.
  • Språk: De fleste kjente og ukjente språk kan oversettes ved hjelp av boka. Du finner f.eks. opplysninger om Ekvaduriansk indianerspråk, Kretisk bildeskrift og en gammel skrift som er eldre enn kileskriften. Og her ser du hvordan man kan tolke indianertegn.
  • Livbergingstips: Dette er et av de viktigste kapitlene i Hakkespettboken. Her kan du lære hvordan du krysser en elv som er full av krokodiller, eller hvordan man redder en person som har en skilpadde hengende fast i nebbet. Viktig informasjon med andre ord.
  • Geografi, historie og naturfag: 
    Hakkespettboken viser nok fakta som ingen lærer kjenner til. Har du for eksempel lært på skolen hvordan Napoleon stekte nødhjul til kanonene sine? Oppskriften står i boka, og må for all del ikke blandes sammen med oppskriften på pannekakerøre, som står på s. 18. Det er også et egen kapittel om forskjellige regndanser.(kap. 8) Av disse vil si spesielt peke på undergangspolkaen og dans nr. 7, apache-menuetten som gir 25,4 mm nedbør pr. minutt. Finn fram støvlene."        (Kilde: donald.no)
Sitatene ovenfor peker bare på et lite utvalg av hakkespettbokas fortreffelighet. Vi vet at Ole, Dole og Doffen kunne snakke med de stakkars romvesnene på "Himmeløya" ved hjelp av hakkespettboka. Her fant de fram til himmeløyas innbyggeres språk på side 78 i kapittel 3. I historien "Stormende dansetrinn" kan hakkespettboka (i kapittel 8) avsløre hvordan man lager en storm. Elementært stoff som hvordan å bygge en bro av den enkleste typen, står på side 14 (Brobyggerkonkurransen). Eksemplene er endeløse. I følge Don Rosa inneholder hakkespettboka essensen fra alle bøkene fra biblioteket i Aleksandria! Hvilket betyr at man i oldtiden hadde kunnskap om alt det ovenfor nevnte pluss mye mer!!!


G.U.F.F.E.N. vil med dette anbefale Akademika bokhandel på Blindern om å ta kontakt med Hakkespettorganisasjonen i Calisota, og be om rettighetene for utgivelse av boken. Tenk hvilke fortrinn dette vil gi oss alle, ikke bare studentene på UiO! Alle andre bøker vil bli overflødige. Hakkespettboken ville også hindret at Sokrates ble stevnet for retten i 399 f.kr. for å ha villedet ungdommen. Med hakkespettboken kunne han gitt blaffen i denne kveruleringen og alle de pokkers spørsmålene han stilte. Hakkespettboken ville reddet Sokrates´ liv! Den burde dessuten ha egnet seg særs godt for de gamle grekere, da hakkespettboken framstår som intet mindre enn et magisk orakel som kan gi svar på alt mellom himmel og jord.


N.B: Dersom noen av G.U.F.F.E.N.s lesere ønsker å komme med filosofiske betraktninger, eller kan hjelpe oss med rettighetene til hakkespettboka, så gi oss gjerne tips i kommentarfeltet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar